7 Nisan 2011 Perşembe

Fıstıklı İrmik Helvası



Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt (*isterseniz suyla da yapabilirsiniz lakin sütle daha lezzetli oluyor)
100 gr tereyağ
yarım çay bardağı dolmalık fıstık

Yapılışı:
Bir tencerenin içinde eritilen tereyağına dolmalık fıstıklar ve irmik eklenerek orta ateşte fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur. 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker ayrı bir tencerede kaynatılarak kavrulan irmiklerin üzerine dökülür ve karıştırılır. Kısık ateşte sütü çektikten sonra tencere ateşten alınır ve ılık servis yapılır. Afiyet olsun...


8 yorum:

  1. hmm bayilirim :) ellerine saglik canim..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım ben de çok seviyorum irmik helvasını :) benden de sevgiler ve hayırlı geceler..

    YanıtlaSil
  3. Helvayı yapınca miss gibi kokar ya,tereyağı ayrı bir lezzet katar,işte şuan o tadı ve kokuyu hissediyorum sanki :)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. olsada yesem.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Hamburg'lara yolun düşerse uğra sana da yaparım canım ;)

    YanıtlaSil
  6. oohhhh... o mis gibi tereyağlı, tane tane altın sarısı renginde kızarmış fıstıklarıyla, irmik kokusunu duyuyorum şuan... ellerine sağlık kuzum...

    YanıtlaSil
  7. Sağol canım annem beğenmene sevindim ;))

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok önemli