7 Nisan 2011 Perşembe
Fıstıklı İrmik Helvası
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt (*isterseniz suyla da yapabilirsiniz lakin sütle daha lezzetli oluyor)
100 gr tereyağ
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yapılışı:
Bir tencerenin içinde eritilen tereyağına dolmalık fıstıklar ve irmik eklenerek orta ateşte fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur. 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker ayrı bir tencerede kaynatılarak kavrulan irmiklerin üzerine dökülür ve karıştırılır. Kısık ateşte sütü çektikten sonra tencere ateşten alınır ve ılık servis yapılır. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hmm bayilirim :) ellerine saglik canim..sicacik sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım ben de çok seviyorum irmik helvasını :) benden de sevgiler ve hayırlı geceler..
YanıtlaSilHelvayı yapınca miss gibi kokar ya,tereyağı ayrı bir lezzet katar,işte şuan o tadı ve kokuyu hissediyorum sanki :)
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sağol canım benim :)
YanıtlaSilolsada yesem.ellerine saglık.
YanıtlaSilHamburg'lara yolun düşerse uğra sana da yaparım canım ;)
YanıtlaSiloohhhh... o mis gibi tereyağlı, tane tane altın sarısı renginde kızarmış fıstıklarıyla, irmik kokusunu duyuyorum şuan... ellerine sağlık kuzum...
YanıtlaSilSağol canım annem beğenmene sevindim ;))
YanıtlaSil