5 Nisan 2011 Salı
Patlıcan Musakka
Dün ne yemek yapsam diye düşünürken buzdolabını açmamla sebzelikte 2 adet patlıcan olduğunu gördüm. Aklıma birden annemin yaptığı patlıcan musakka yemeği geldi. Patlıcanların kızartılmasından dolayı bol kalorili bir yemek olduğu için sık yapmasamda o yemeğin lezzetini özlediğimi farkettim ve gözümü karartıp hemen yapmaya koyuldum. :)
Malzemeler:
2 adet patlıcan
2 adet orta boy patates
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
1-2 adet sivribiber
1 domates (ben olmadığı için katmadım)
maydonoz
sarımsak
salça
tuz
Yapılışı:
Patatesler soyulur, doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Patlıcanların da kabukları aralıklı şeritler halinde soyulup doğranıp kızartılır. Doğrama işlemi patlıcanın büyüklüğüne göre yapılmalı. Daire şeklinde ve yarım ay şeklinde doğranabilir. Benim patlıcanlarım çok toplu olduğu için dörde bölmem gerekti. Kızartılan patlıcanların bir kısmı tencereye dizilir, arasına patates kızartması yerleştirilir ve üstüne diğer patlıcanlar koyulur. Diğer tarafta soğan kıymayla kavrularak salça, sarımsak, maydonoz, doğranmış sivri biber, domates ve tuz eklenir. Tencereye kaynar su da ilave edilerek kıymaların iyice pişmesi sağlanır. Kıymalar piştikten sonra hazırlanan bu kıymalı sos daha önceden tencereye dizmiş olduğumuz patlıcanların üzerine dökülür. Tencere ocakta biraz kaynatılır ve yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hııımmmm harika görünüyor:)ellerine sağlık minişin annnesi... sanırım yağı biraz fazla gibi dikkat et :))
YanıtlaSilFazla olacak tabi canım benim yağda kızarmış ne de olsa :)) ama senin elinden yemenin de keyfi çok başka ;) öptüm çok..
YanıtlaSilbayılırım musakkaya ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum. Benden de sevgiler..
YanıtlaSil