4 Nisan 2011 Pazartesi

Bisküvili Pasta



Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
yarım paket margarin
1 yumurta
50 gr kadar kakao
250 gr petibör bisküvi

Üzeri için;
Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Kakao, süt, şeker ve yumurtayı mikserle çırpınız. Erittiğiniz yağa koyup karıştırınız ve kıvamlanınca ateşten alınız. Bisküvileri geniş bir kapta minik minik kırınız. Kakaolu karışımı bisküvilerin üstüne döküp iyice karıştırınız. Bisküvilerin kakaoyu iyice çekmesi gerekiyor. Tezgaha streç film yayınız ve bisküvili karışıma baton pasta şekli vererek streç filme sarınız. Bir tabağa koyarak yaklaşık 2 saat buzlukta bekletiniz.
Yemeden yarım saat önce buzluktan çıkarırsanız yenecek kıvama gelir. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet şeker olsun.

2 yorum:

Fikirleriniz benim için çok önemli