9 Nisan 2011 Cumartesi

Fırında Tavuk ve Patates



Malzemeler:
3 porsiyon kalçalı tavuk but
4 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kekik
2 diş sarımsak (dövülmüş)

6-7 adet orta boy patates

Yapılışı:
Tavuklar temizlenip yıkanır. Tuz, karabiber, kekik ve sarımsak mayonezle karıştırılarak tavuklara altlı ve üstlü olmak üzere bir fırçayla sürülür. Patatesler soyulup yıkanır ve daire şeklinde doğranır. Tavuklar fırının ızgarası üzerine, patatesler de fırın tepsisine yerleştirilir ve ızgara üste tepsi alta gelecek şekilde fırına sürülür (daha iyi anlayabilmeniz açısından alta fotoğrafını ekliyorum). 200° 'de pişirilir. Tavukların üzeri kızarınca ve patatesler yumuşayınca fırından alabilirsiniz, yalnız tavukların kurumamasına dikkat edin lütfen.


4 yorum:

  1. ellerine saglik canim cok lezziz görünüyorlar.. afiyetler olsun! sicacik sevgiler. mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  2. sağol canım sana da iyi pazarlar diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. bu arada gerçekten lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim kesinlikle..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık kuzum...gerçekten harika görünüyor...üst tarafta kızaran butların alttaki patateslerin üzerine eriyerek akan yağla bütünleşerek kızarması muhteşem bi lezzet...hemen deniycem :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok önemli