8 Nisan 2011 Cuma

Kremalı Peynirli Sos



Makarnayla birlikte farklı bir lezzet yakalamak isteyenlerin zaman kaybetmeden denemelerini tavsiye edebileceğim bir sos. Görümcem Büşra'ya bu güzel tarifi soframıza kazandırdığı için teşekkürü borç bilirim. Sosun kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz; daha sulu ya da daha katı yapabilirsiniz, tercihinize bağlı. Benim kullandığım ölçüler şöyle...

Malzemeler (2-4 kişilik):
1 kutu krema
yarım su bardağı süt
yarım yemek kaşığı un
peynir (dilediğiniz çeşit peynir ve dilediğiniz miktarda)
tuz, karabiber

Yapılışı:
Un, süt ve krema unun topaklanmaması için çırpılarak ocağa koyulur. Dibine tutmaması için devamlı karıştırılır. Kaynamaya başlayınca içine peynir, tuz ve karabiber ilave edilir. Peynirler eriyinceye kadar karıştırmaya devam edilir. 5 dakika kısık ateşte bekledikten sonra ocaktan alınır.

*Makarna üzerinde servis yapılır. Krema zaten yağlı olduğu için makarnaya ek olarak yağ koymanıza gerek yok ama yinede birbirine yapışmaması için suyunu süzdürdükten sonra çok az miktarda koyup karıştırın siz.

*Yanına çıtır balık ve salatayla bir menü oluşturabilirsiniz. Benim oğlum bu menüye bayıldı. Eminim sizinkiler de bayılacak. ;) Afiyet şeker olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok önemli