6 Nisan 2011 Çarşamba

Etli Nohut



Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
250-300 gr kemikli et
sivri biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
biber salçası (oğlumda yiyeceği için çok az koyuyorum; lezzet katması açısından)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve su

Yapılışı:
Nohutlar bir gece suda bekletilir. Düdüklü tencerenin içine suda beklemiş nohutlar, kemikli et, ince doğranmış sivri biber, rendelenmiş ya da havanda dövülmüş sarımsak, domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, tuz ve nohutların üzerini çok az geçecek kadar su koyulur. Pişme süresi tencereden tencereye değişiklik gösterir sanırım. Benim tenceremde 12-14 dakika yeterli oluyor. ;)

2 yorum:

  1. nohut çok severim çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ediyorum. Beğenmenize sevindim..

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok önemli