10 Nisan 2011 Pazar

Fındıklı Kurabiye



Şu günlerde internetten bulduğum hoşuma giden bazı tarifleri deniyorum. Bu, sevgili Portakal Ağacı'ndan aldığım tariflerden biri. Portakal Ağacı'nın tarifleri, yemek yapmaya başladığım ilk dönemlerde bana ciddi anlamda yol gösterici olmuştur. Ondan aldığım tariflerle nice misafirler ağırlamışlığım vardır. Bu anlamda sevgili Hatice'nin hakkını kesinlikle ödeyemem! Kendisine bu tarif aracılığıyla çok çok teşekkürlerimi gönderiyorum.

Gelelim fındıklı kurabiyeye... Çok leziz, ağızda hemen dağılıveren ve yapılışı oldukça kolay bir kurabiye. Hazır satılanlarla arasında hiç bir fark yok. Kurabiyelerle pek arası olmayan eşim bile bir oturuşta 4-5 tane yiyebildiyse gerisini siz düşünün. ;)

Malzemeler:
1 paket margarin
2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne)
4 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
1-1.5 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık (ben kurabiyeyi yapmaya karar verdiğimde dolapta az miktarda fındık olduğunu görünce geri kalan kısmını pastalar için satın almış olduğum toz fındıkla yapmak zorunda kaldım)

Yapılışı:
Margarin, yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. (unu az olursa pişerken yayılır, dikkat edin) Hamurları ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların her tarafını önce yumurta akına sonra fındığa bulayın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizip 150° 'de 35 dakika pişirin.


3 yorum:

  1. yanında çayla yemesi ne zevkli olur ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. KURABİYELERİNİZ ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR..ELLLERİNİZE SAĞLIK..
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  3. olsada yesek suzan; sağol canım hakikatten çayla süper gitti :)

    Candan tarifler; Teşekkür ederim, hoşgeldiniz mutfağıma ;)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok önemli