31 Mart 2011 Perşembe

Viktoriabarsch (Nilbarsch) balığı



Malzemeler:
3 fileto Viktoriabarsch balığı (türkçesini bulamadım) (150-200 gr kadar)
1 limon
1 yemek kaşığı dereotu
1 yumurta
bir miktar un
tuz, karabiber
ve kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Vikroriabarsch yıkanıp üzeri kurulanır. Dilimler halinde kesilir. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilerek limon sürülür. Daha sonra filetolar çift taraflı una, ardından dereotu ile çırpılmış yumurtaya bulanır. Kızgın yağda kızartılır.

Not: Eğer pilav ile servis etmeyi düşünüyorsanız pilav pişerken içine benim yaptığım gibi 1-2 adet defne yaprağı katabilirsiniz. Farklı bir lezzet oluyor. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok önemli