18 Mart 2011 Cuma

Pangasius fileto



Malzemeler (2 kişilik):
Sosu için;
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
yarım çay kaşığı bal
kırmızı toz biber (tercihe bağlı olarak acı ya da tatlı)
1 yemek kaşığı ufakça doğranmış ot (maydonoz, dereotu, fesleğen vs.)
tuz, karabiber

2 porsiyon balık filetosu (Pangasius)

Hazırlanışı:
Buzdolabından çıkarılan filetolar soğuk suyla yıkanır ve kurulanır. Ardından sarımsak bir bıçak yardımıyla minik minik doğranır ve diğer malzemelerle birlikte karıştırılarak sos hazırlanır. Hazırlanan bu sos, büyükçe bir tabağa alınmış olan filetolara arkalı önlü sürülür. 180-200° lik fırının ızgara kısmına filetolar dizilir ve bir alt sıraya yağların fırının içine akmaması için fırın tepsisi yerleştirilir. 25-30 dakika pişirilir (Bu esnada dikkat edilmesi gereken nokta balıkların kurumaması).

Salata ve ekmek ile yahut benim yaptığım gibi pilav ve patates haşlaması eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Dipnot geçiyorum; acayip lezzetli oluyor. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok önemli