18 Mart 2011 Cuma

Poğaça



Son günlerde sürekli, Bana poğaça yapar mısın anne? diyen oğlum için poğaça tarifi ararken sevgili Pepela'nın sayfasında bu tarife rastladım. Görüntüsü o kadar güzeldi ki hemen denemek istedim. Tahmin ettiğim gibi sonuç mükemmeldi. Uzun zamandır böyle yumuşacık, puf puf ve lezzetli poğaçalar yememiştik. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler Pepela.

Malzemeler:
1 su bardağı gazoz
yarım su bardağı su
30 gr. yaş maya
1 yemek kaşığı kuru maya
250 gr oda ısısında tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un

İçine; peynir, patates, kıyma ne arzu ederseniz olur.
üzerine; yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı:
Gazoz, su, maya, şeker ve tuz bir yoğurma kabının içinde karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilerek yoğurulur. 250 gr tereyağı eklenir ve yoğurmaya devam edilir, azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. Yarım saat mayalanması için beklenir. Hamur 4 parçaya ayrılır ve her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır. 8 üçgen parçaya kesilir. Hazırlanan iç koyulur, sigara böreği gibi sarılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilerek 30 dakika bekletilir. Önceden ısıtılmış 185° fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok önemli