6 Mart 2011 Pazar

Süper Şekerpare tatlısı



Anneciğimin şekerparesi dillere destandır. Özel günlerde çevremizdekiler bir çok şey gibi bu tatlıyı da anneme yaptırırlardı. Hani tarif aynı olsa da herkes aynı şekilde yapamaz diye bir söz vardır ya!..
Evlenmeden önce mutfağa belli başlı şeyleri yapmak dışında pek girmeyen biri olarak, evlendiğimden beri annemin şekerparesini mutfağımda ikinci deneyişimdi ve ikisinde de sonuç mükemmeldi. Kendimi övmeyi hiç sevmem ama bu konuda mütevazi olamayacağım; boynuz kulağa geçmiş sanırım. ;)
Anneciğim seni çok seviyorum.

Malzemeler:
Hamur için;
3 yumurta
yarım çay bardağı hindistan cevizi
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı irmik
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket margarin (250 gr)
1 adet kabartma tozu
1 vanilya
ve aldığı kadar un

Şerbet için;
3 bardak şeker
4 bardak su
yarım limon


Tüm malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek ortasına birer adet fındık bastırılır. 170° fırına atılır. Şerbet malzemeleri bir tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra içine yarım limon sıkılır ve bir süre daha kanatılmaya devam edilir. İkisinin de ilk sıcaklıkları gittikten sonra şerbet şekerparelerle buluşturulur.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok önemli