Malzemeler:
1,5 bardak toz şeker
4 yumurta
250 gr margarin ya da 1 su bardağı sıvı yağ (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
Arzuya göre kuru üzüm, portakal ya da limon rendesi koyulabilir.
Yapılışı:
Önce yumurta, şeker, vanilya, sıvı yağ (margarin) ve limon ya da portakal rendesi birlikte iyice çırpılır. Ardından 1 bardak süt eklenip yine güzelce çırpmaya devam edilir. En son da elekten geçirilen un ve kabartma tozu eklenir (bu aşamadan sonra yalnızca un hamurla karışana kadar çırpılır). Karışım topkek kalıplarına paylaştırılırken önce yarıya kadar hamur koyulur arasına istenilen miktarda kuru üzüm koyularak karışımın diğer yarısı da eklenir (üzümlerin pişme esnasında dibe çökmemeleri için). Bu aşamada ufak bir ayrıntı; hamurun üzerinde kuru üzümlerin görünmemesi gerekiyor. Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.
Afiyet olsun!
4 yumurta
250 gr margarin ya da 1 su bardağı sıvı yağ (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
Arzuya göre kuru üzüm, portakal ya da limon rendesi koyulabilir.
Yapılışı:
Önce yumurta, şeker, vanilya, sıvı yağ (margarin) ve limon ya da portakal rendesi birlikte iyice çırpılır. Ardından 1 bardak süt eklenip yine güzelce çırpmaya devam edilir. En son da elekten geçirilen un ve kabartma tozu eklenir (bu aşamadan sonra yalnızca un hamurla karışana kadar çırpılır). Karışım topkek kalıplarına paylaştırılırken önce yarıya kadar hamur koyulur arasına istenilen miktarda kuru üzüm koyularak karışımın diğer yarısı da eklenir (üzümlerin pişme esnasında dibe çökmemeleri için). Bu aşamada ufak bir ayrıntı; hamurun üzerinde kuru üzümlerin görünmemesi gerekiyor. Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok önemli