5 Mayıs 2010 Çarşamba

Çilekli Pasta



Bu pastayı eşimin 27. yaş günü için hazırladım.

Malzemeler:
Keki:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu

Muhallebisi:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta
Yarım paket margarin (ocaktan alındıktan sonra ilave edilecek)
400 gr çilek

Hazırlanması:
Önce kek malzemeleri çırpılıp yağlanmış ya da fırın kağıdı serilmiş büyük kare borcama dökülür ve fırına sürülür. Hemen ardından kreması için gereken malzemelerden margarin ve çilek dışında kalanlar ocakta pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra içerisine margarin ve çilek konularak iyice blendırdan geçirilir. Kekin ve kremanın soğuması beklenir. Kek soğuduktan sonra üçe bölünür. Her kat ayrı ayrı sütle ıslatıldıktan sonra muhallebi koyulur . Mümkünse bu aşamadan sonra (muhallebinin pastayla bütünleşmesi için) bir süre buzdolabında bekletilir. O sırada kreması hazırlanır. İster krem şantiyle, ister pasta kremasıyla... (ben pasta kremasıyla yaptım) Hazırlanan kremayla kekin üzeri sıvazlanır ve dilenen şekilde süslenir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok önemli