29 Ocak 2011 Cumartesi

Ispanaklı yumurta



Ispanak ve yumurta ayrı ayrı kendi başlarına birer vitamin deposu ki bu ikisinin bir araya geldiklerindeki lezzeti kesinlikle tartışılmaz. Hem besleyici değeri oldukça yüksek, hem de hazırlanması kolay olduğu için bizim mutfakta sıkça pişen bir yemek. Ispanaklı yumurta hakkında çok olumlu düşüncelerim var ve en önemlisi çocuklu mutfağın olmazsa olmazlarından olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler:
2 yumurta
1 soğan
200 gr kadar ıspanak
tuz,
damak zevkine göre biraz karabiber ve pulbiber

Yapılışı:
Biraz tereyağ ya da sıvı yağ koyulur tavaya isteğe göre. Minik minik doğranmış olan soğan yağda bir kaç kez çevirilir, ardından iyice yıkanıp suyunu sıkılmış ve doğranmış olan ıspanaklar ilave edilir ve soğanla birlikte kavurulur. Ispanaklar pişince tuz ve baharatlar eklenir. Yumurtalar, kendileri için açılmış boşluklara kırılır. Tavanın kapağı kapatılarak yumurtaların pişmesi beklenir. Yumurtayı katı sevenler pişirme süresini uzun tutabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok önemli