29 Ocak 2011 Cumartesi
Ispanaklı yumurta
Ispanak ve yumurta ayrı ayrı kendi başlarına birer vitamin deposu ki bu ikisinin bir araya geldiklerindeki lezzeti kesinlikle tartışılmaz. Hem besleyici değeri oldukça yüksek, hem de hazırlanması kolay olduğu için bizim mutfakta sıkça pişen bir yemek. Ispanaklı yumurta hakkında çok olumlu düşüncelerim var ve en önemlisi çocuklu mutfağın olmazsa olmazlarından olduğunu düşünüyorum.
Malzemeler:
2 yumurta
1 soğan
200 gr kadar ıspanak
tuz,
damak zevkine göre biraz karabiber ve pulbiber
Yapılışı:
Biraz tereyağ ya da sıvı yağ koyulur tavaya isteğe göre. Minik minik doğranmış olan soğan yağda bir kaç kez çevirilir, ardından iyice yıkanıp suyunu sıkılmış ve doğranmış olan ıspanaklar ilave edilir ve soğanla birlikte kavurulur. Ispanaklar pişince tuz ve baharatlar eklenir. Yumurtalar, kendileri için açılmış boşluklara kırılır. Tavanın kapağı kapatılarak yumurtaların pişmesi beklenir. Yumurtayı katı sevenler pişirme süresini uzun tutabilirler.
28 Ocak 2011 Cuma
Elmalı pasta
Bugüne kadar yaptığımın aksine elmalı pastayı top kek kalıplarına koyarak denedim bu sefer. Böyle yapmamın önemli bir sebebi var tabiki görünümünün dışında. Böyle küçük küçük ve ayrı kalıplarda olduğunda hepsini elmalı yapmak yerine farklı tatlar deneyebiliyorsunuz. Örneğin, evde bulunan reçelleri kullanabilirsiniz bu amaca uygun olarak. Ben mango ve kayısı reçelleriyle denedim muhteşem oldular.
Bu güzel tarif için Munise abla'ya çok teşekkür ediyorum.
Gereken malzemeler:
Hamuru için;
2 adet yumurta
yarım paket tereyağı ve 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzemesi (tamamını elmalı yapmak isterseniz);
5 adet kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elma
4 yemek kaşığı şeker
tarçın
arzu edilen ölçüde dövülmüş ceviz
Elmalı harç için gereken malzemelerden elma bir tavaya koyularak biraz pişirilir ve içine diğer malzemeler de karıştırılarak soğumaya bırakılır. Hamur kıvama gelene dek yoğurulur ve bir kısmı strece sarılarak buzluğa atılır. Kek kalıplarının içine muffin için gereken kağıtlardan koyulur ve ince bir hamur kalıbın dibine kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirilir. Hamurun üzerine bir miktar elmalı harçtan ya da dediğim gibi reçel veyahut diğer taze meyvelerden (isteğe göre) koyulabilir. Tüm kalıplar aynı şekilde hazırlandıktan sonra daha önceden buzluğa atmış olduğumuz hamur çıkarılarak harcın üzerine rendelenir. 180 derecelik fırında pişirilir.
27 Ocak 2011 Perşembe
Brokoli Çorbası
Ne yalan söyleyeyim brokoli çorbasını ilk denediğimde pek hoşuma gitmemişti. Hatta bu çorbayı brokoli sebzesinin faydaları açısından yalnızca oğlum için pişirdim uzun bir süre diyebilirim. Ama sonra anneciğimden bu çorba için gereken en önemli ipucunu aldım ve o şekilde pişirmeye başladım şimdi de lezzetinden yenmez oldu, gerçekten şiddetle tavsiye edebileceğim ve bir deneyenin bir daha kesinlikle vazgeçemeceği bir çorba olacağına eminim.
Bu leziz çorba için gerekenler;
500 gr brokoli
1 küçük havuç
1 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
tuz ve yarım kutu krema
Tüm sebzeler birlikte haşlanarak blendırdan geçirilir. Ardından yarım kutu krema ilave edilir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)