18 Şubat 2011 Cuma

Annemin Profiterolü



1 bardak su, 100 gr margarinle birlikte tencerede kaynatılır. Kaynayıca 1 bardak un karıştırarak ilave edilir ve pütür kalmamasına dikkat edilir. Hamurlaşınca ocaktan alınır. Ilınınca 3 adet yumurta teker teker kırılıp çırpılır. Şırıngayla tepsiye sıkılır ya da 2 tatlı kaşığı yardımıyla küçük toplar yapılarak tepsiye dizilir. 180° lik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir.

Muhallebisi için; 3 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tepeleme un, 5 yemek kaşığı tepeleme şeker ve 1 paket vanilya topaklanmaması için iyice çırpılarak pişirilir, ardından soğumaya bırakılır. Ilınca eğer çok katı olmuşsa biraz daha süt ilave edilebilir kıvamlanması için.

Fırından çıkan ve soğuyan eklerin üstlerinden küçük kapaklar açılarak içine krema doldurulur ve kapakları kapatılır ya da hiç kesmeden şırınga yardımıyla ince ve uzun olan uç takılarak, krema eklerin içine doldurulur. Hazır satılan çikolatalı soslarla servis yapılır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok önemli